Sayfalar

4 Aralık 2010 Cumartesi

Futbolda 2018 ve 2022 Dünya Kupalarına ev sahipliği yapacak ülkeler belli oldu.








Uluslararası Futbol ederasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, Dünya Kupasının 2018'de Rusya'da, 2022'de ise Katar'da düzenlenmesine karar verildiğini açıkladı.

2018 oylamasında ev sahibi seçilen Rusya, daha önce hiç büyük bir uluslararası futbol organizasyonunu üstlenmedi.2018 Dünya Kupası'nın ev sahipliği için Hollanda/Belçika (ortak), İspanya/Portekiz (ortak) ve İngiltere diğer adaylardı.İngiltere, Zürih'e oylama öncesinde çıkarma yapmıştı. Başbakan David Cameron, Futbol Federasyonu'nun başkanı da olan Prens William ve David Beckham ekibin öne çıkan isimlerdi.İsviçre'nin Zürih kentinde toplanan FIFA İcra Komitesi'nin oylamasında, komite üyesi ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in de aralarında bulunduğu 22 üye oy kullandı.Rusya, kupa için gelecek oyunculara, yetkililere ve bileti olan seyircilere vize zorunluluğu getirilmeyeceğini açıklamıştı.
Katar 2022'de ev sahibi
Katar'ın ev sahipliğini yapacağı 2022 Dünya Kupası için Avustralya, Japonya, Güney Kore ve ABD de aday olmuştu.2022'nin ev sahibi Katar'dan önce hiçbir Orta Doğu ülkesi, dünya kupasına ev sahipliği yapmadı.


Kaynak: http://www.bbc.co.uk/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder